Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 05. decembar 2014. 18:05

Zajednički sastanak Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Skupštine Crne Gore i Odbora za privredu, trgovinu i životnu sredinu Parlamenta Albanije

Sastanak "Promovisanje bilateralne saradnje parlamentarnih odbora Albanije i Crne Gore sa ciljem jačanja parlamentarnog nadzora u oblasti životne sredine",održan u Skadru 5. decembra 2014. godine.

Danas je u Skadru, u organizaciji misija OEBS-a u Crnoj Gori i Albaniji održan zajednički sastanak Odbora za turizam poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Skupštine Crne Gore i Odbora za privredu, trgovinu i životnu sredinu Parlamenta Albanije na temu "Promovisanje bilateralne saradnje parlamentarnih odbora Albanije i Crne Gore sa ciljem jačanja parlamentarnog nadzora u oblasti životne sredine“.
Sastanku su prisustvovali predśednik Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje dr Predrag Sekulić, zamjenica predśednika Odbora prof. dr Jelisava Kalezić,poslanica dr Ljiljana Đurašković i poslanik Mićo Orlandić. Sastanku su prisustvovati predśednik Odbora za privredu, trgovinu i životnu sredinu Eduard Shalsi, Ambasador Florian Raunig, šef predstavništva OEBS-a u Albaniji, Waldemar Figaj, zamjenik šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori i predstavnici Arhus Centara iz Skadra, Podgorice i Nikšića.
Naglašeno je da ovaj, prvi zajednički, sastanak treba da trasira put saradnje kojom će se obezbijediti ne samo zajednička zaštita životne sredine u pograničnom području, već i pomoći iskorišćenosti ogromnih prirodnih potencijala kojima raspolažu dvije zemlje.