Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 15. maj 2015. 17:16

Održan sastanak predstavnika Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje sa predstavnicima Odbora za privredu, trgovinu i životnu sredinu Parlamenta Republike Albanije

Danas je održan drugi bilateralni sastanak parlamentarnih odbora Crne Gore i Albanije nadležnih u oblasti životne sredine.

Uvodnim napomenama predsjednici dvaju Odbora, dr Predrag Sekulići Eduard Šalsi, ocijenili su da je prvi bilateralni sastanak koji je održan u Skadru krajem 2014. godine  utro put prekograničnoj saradnji parlamentarnih odbora u oblasti životne sredine i pokazao da treba nastaviti sa naporima da se, formirajući zajedničko radno tijelo, nastavi sa projektima usmjerenim na očuvanje prirodnih resursa koje dijele dvije zemlje.

Razmotrena je mogućnost uspostavljanja prekograničnog zaštićenog područja na Prokletijama, ujednačavanje nivoa zaštite Skadarskog jezera i zajednička promocija turističke ponude u pograničnom području.

Delegaciju Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje činili su  poslanici dr Predrag Sekulić i prof. dr Jelisava Kalezić.

Sastanak je održan uz podršku misije OEBS-a u Crnoj Gori i Albaniji.