Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 28. maj 2015. 13:46

Održana 45. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotrena realizacija Zaključaka Skupštine Crne Gore, koji se odnose na stanje životne sredine u Pljevljima

Na današnjoj śednici, Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje razmotrio je realizaciju Zaključaka koje je Skupština Crne Gore usvojila na sjednici 27. decembra 2014. godine, a koji se odnose na stanje životne sredine u Pljevljima.

Śednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Uprave za inspekcijske poslove i Instituta za javno zdravlje, koji su obrazložili izvještaje i informacije dostavljene Odboru o aktivnostima koje su preduzeli navedeni organi u realizaciji Zaključaka.  Śednici je, po pozivu, prisustvovao i predśednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić koji je predstavio napore lokalne samouprave na saniranju posledica lošeg stanja u oblasti životne sredine u Pljevljima.

Nakon rasprave na śednici Odbora, tokom koje su ispoljena različita mišljenja o stepenu realizacije Zaključaka, konstatovano je da nadležni organi izvršavaju svoja zaduženja i obaveze, o čemu redovno izvještavaju matični odbor. Odbor je ocijenio da je usvajanje Zaključaka u Skupštini Crne Gore imalo za posledicu aktivniji odnos nadležnih organa prema problemima koji u opštini Pljevlja egzistiraju dugi niz godina. Konstatovano je da će Odbor kontinuirano, u skladu sa svojim nadležostima i Planom rada za 2015. godinu, pratiti realizaciju Zaključaka.