Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 09. jun 2015. 14:00

Održana 46. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotreni amandmani na više predloga zakona

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je danas 46 . śednicu na kojoj je razmotrio amandmane na:
- Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu,
- Predlog zakona o kooperativama ,
- Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jahtama ,
- Predlog zakona o izmjeni Zakona o integrisanom sprječavanju i kontroli zagađivanja životne sredine i
- Predlog zakona o zaštiti vazduha.
Odbor je razmotrio jedan amandman na Predlog zakona o duvanu koji su podnijeli poslanici Marta Šćepanović i Nikola Gegaj. Predstavnik predlagača zakona je prihvatio amandman koji je postao sastavni dio Predloga zakona o kom Skupština posebno ne odlučuje (član 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore).
Odbor je razmotrio amandman na Predlog zakona o kooperativama koji su podnijeli poslanici mr Dritan Abazović i Mladen Bojanić. Amandman je dobio potrebnu većinu glasova i Odbor predlaže Skupštini da ga prihvati. Odbor nije razmatrao dva amandmana poslanika Srđana Perića i Gorana Tuponje, shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore. Poslanici Maida Bešlić, Šefkija Murić, Nikola Gegaj, Radovan Obradović i dr Jasmin Sutović su, zbog suštinske podudarnosti sa amandmanom poslanika Abazovića i Bojanića, odustali od podnijetog amandmana. Odbor je razmotrio i osam amandmana koje je na Predlog zakona o kooperativama podnio poslanik Neven Gošović. Nakon izjašnjavanja Odbora, amandmani I,II,V,VI i VII nisu dobili potrebnu većinu glasova, a predlagač zakona je prihvatio amandmane III, IV i VIII .
Odbor je razmatrao amandmane na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jahtama i to: 18 poslanika Milana Kneževića i tri poslanika Obrada Gojkovića i Nevena Gošovića. Nakon izjašnjavanja Odbora, amandmani poslanika Kneževića nisu dobili potrebnu većinu glasova. Amandmane I i III poslanika Obrada Gojkovića i Nevena Gošovića, predstavnik predlagača zakona je prihvatio i oni postaju sastavni dio Predloga zakona. Amandman II nije dobio potrebnu većinu glasova na Odboru.
Razmotreni su amandmani koje su na Predlog zakona o izmjeni Zakona o integrisanom sprječavanju i kontroli zagađivanja životne sredine. Amandman poslanika Danka Šarančića predstavnik predlagača je prihvatio i on postaje sastavni dio Predloga zakona. Poslanici Maida Bešlić i dr Filip Vuković odustali su od podnijetog amandmana. Amandman poslanika Darka Pajovića, Gorana Tuponje i Srđana Perića (jedan),nije razmatran shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore.
Jedan amandman koji su na predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti vazduha podnijeli poslanici Maida Bešlić i dr Filip Vuković, predstavnik predlagača zakona je prihvatio čime postaje sastavni dio Predloga zakona.