Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. jul 2015. 14:37

Započeta 49. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Odbor razmotrio amandmane na više predloga zakona

Na danas započetoj 49. śednici, Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje razmotrio je amandmane na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zapaljivim tečnostima i gasovima, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarstvu, Predlog zakona o o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti dobrobiti životinja, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o divljači i lovstvu, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama i Predlog zakona o morskom dobru.
Amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zapaljivim tečnostima i gasovima, koji su podnijeli dr Ljiljana Đurašković i dr Strahinja Bulajić, predlagač zakona je prihvatio, čime je postao sastavni dio Predloga zakona i o njemu Skupština posebno ne odlučuje.
Amandman koji su na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarstvu podnijeli Predrag Sekulić, Slobodan Krušo Radović i Marta Šćepanović, predlagač zakona je prihvatio, čime je postao sastavni dio sastavni dio Predloga zakona i o njemu Skupština posebno ne odlučuje.
Tri amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti dobrobiti životinja, koje su podnijeli poslanici Zoran Jelić i Marta Šćepanović, predlagač zakona je, uz neznatnu korekciju amandmana 1, prihvatio i postali su sastavni dio Predloga zakona i o njima Skupština posebno ne odlučuje.
Tri amandmana na Predlog zakona o morskom ribarstvu i marikulturi, koje su podnijeli poslanici Predrag Sekulić, Slobodan-Krušo Radović, Marta Šćepanović i Radovan Obradović predlagač zakona je prihvatio i postali su sastavni dio Predloga zakona i o njima Skupština posebno ne odlučuje.
Amandman koji je na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o divljači i lovstvu podnio poslanik Almer Kalač, predlagač zakona je prihvatio, čime je postao sastavni dio Predloga zakona i o njemu Skupština posebno ne odlučuje. Dva amandmana koje je podnio poslanik Goran Tuponja predlagač nije prihvatio, a na Odboru nisu dobili potrebnu većinu glasova.
Dva amandmana poslanika Almera Kalača na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama predlagač zakona je prihvatio, čime postaju sastavni dio Predloga zakona o kojem Skupština posebno ne odlučuje.
Odbor je razmatrao 79 amandmana, od ukupno podnijetih 92, na Predlog zakona o morskom dobru i odlučio da se o njima izjasni u nastavku śednice, zakazanom danas za 16.00 časova .