Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. jul 2015. 20:29

Završena 49. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Odbor razmotrio i izjasnio se o amandmanima na Predlog zakona o morskom dobru

Na danas održanom nastavku 49. śednice Odbor je razmotrio i izjasnio se o amandmanima na Predlog zakona  o morskom dobru. Odboru je usmjereno  92, a razmotreno je 88 amandmana.

Poslanica Marija Ćatović povukla je amandmane 4 i 5. Vlada nije prihvatila amandmane 1, 2 i 3, a Odbor ih nije podržao.

Amandmane 3 i 7, koje su podnijeli poslanici Obrad Gojković, Dritan Abazović i Neven Gošović, Vlada je prihvatila u izmijenjem obliku i postali su sastavni dio Predloga zakona. Odbor je podržao amandmane 1,2,4,5,6,8,9 i 10.

Šest amandmana poslanice Ljerke Dragičević Odbor je podržao, kao i jedan amandman koji su podnijeli poslanici Genci Nimanbegu i Dritan Abazović.

Od tri amandmana koje su podnijeli poslanici Obrad Gojković i Dritan Abazović Vlada je prihvatila amandman 3. Odbor je podržao amandmane 1 i 2.

Poslanik Genci Nimanbegu samostalno je podnio deset amandmana. Na predlog  predstavnika Vlade, poslanik Nimanbegu je prihvatio da se amandman 1 izmijeni, pa je izmijenjeni amandman postao sastavni dio Predloga zakona. Poslanik je povukao amandmane 2,3, 5 i 10, a Odbor je podržao amandmane 4,6,7, 8 i 9.

Sastavni dio Predloga zakona postali su 21 amandman, koje su podnijeli poslanici Predrag Sekulić, Branko Čavor, Marta Šćepanović i Slobodan Krušo Radović, kao i tri amandmana koje su podnijeli poslanici Goran Tuponja i Srđan Perić.

Od sedam amandmana koje su podnijeli poslanici Srđan Milić, Snežana Jonica, dr Radosav Nišavić, Danijela Marković i Danko Šarančić Vlada je prihvatila i amandmane 2,6 i 7, a Odbor je podržao amandmane 1,3,4 i 5.

Odbor nije podržao jedan amandman koji je samostalno podnio poslanik Obrad Gojković, ni devet amandmana koje je podnijela poslanica Branka Bošnjak.

Od četiri amandmana poslanika Dritana Abazovića Vlada je prihvatila izmijenjeni amandman 2. Podršku na Odboru nijesu dobili  amandmani 1,3 i 4.

Poslanici Draginja Vuksanović i Džavid Šabović podnijeli su osam amandmana. Vlada je prihvatila amandmane 2 i 4, a Odbor nije podržao amandmane 1,3,5,6,7 i 8.

Četiri amandmana koje je podnio poslanik Goran Danilović nijesu razmatrani, jer podnosilac amandmana nije prisustvovao sjednici.