Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 27. jun 2016. 12:53

Održana 59. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotreni amandmani na  više predloga zakona i Predlog zakona  o izmjenama zakona o oznakama porijekla, geografskim oznakama i oznakama garantovano tradicionalnih specijaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je danas 59. śednicu na kojoj je razmotrio amandmane na više predloga zakona koji se nalaze na dnevnom redu šeste redovne śednice prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016 godini. Razmotreni su:

po jedan amandman na Predlog zakona o zaštiti prirode i Predlog zakona o biocidnim proizvodima, koje je podnijela Vlada Crne Gore, podnosilac Predloga zakona. Odbor je prihvatio podnijete amandmane i oni, shodno Poslovniku, postaju sastavni dio Predloga zakona o čemu Skupština posebno ne odlučuje.

Odbor je odlučio da podnese jedan amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o raftingu koje je predlagač zakona prihvatio.

Takođe, Odbor je razmotrio je i  odlučio da  predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona  o izmjenama Zakona o oznakama porijekla, geografskim oznakama i oznakama garantovano tradicionalnih specijaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda kojim se pozitivni Zakon usaglašava sa odredbama Zakona o upravnom postupku.