Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 08. jul 2016. 13:59

Održana 60. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotreni amandmani na Predlog zakona o regionalnom vodosnabdijevanju i Predlog zakona o komunalnim djelatnostima 

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je danas 60. śednicu na kojoj je razmotrio amandmane na dva Predloga zakona koji se nalaze na dnevnom redu desete redovne śednice prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016. godini.
Od deset amandmana na Predlog zakona o regionalnom vodosnabdijevanju, predlagač zakona prihvatio je amandmane 1, 2, 8, 9 i 10, a nije prihvatio amandmane 3, 4, 5, 6 i 7. Nakon obrazloženja, predstavnik predlagača amandmana, poslanik Predrag Sekulić, predsjednik Odbora, odustao je od amandmana koji nijesu prihvaćeni.
Amandmane I–VI i VI-X na Predlog zakona o komunalnim djelatnostima, obrazložio je predstavnik predlagača amandmana, poslanik Radovan Obradović. Predstavnik predlagača zakona ih nije prihvatio, a obrazloženi su razlozi neprihvatanja. Najavljeni su i amandmani Vlade. Nakon obrazloženja, predstavnik podnosilaca amandmana je odustao od podnijetih amandmana.

Odbor je odgodio razmatranje jednog amandmana na Predlog zakona o legalizaciji neformalnih objekata, imajući u vidu najavu predstavnika predlagača zakona da se na taj Predlog očekuje više amandmana.