Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 20. septembar 2013. 13:24

Danas zasijedao Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Održane - osamnaesta i devetnaesta śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, održao je osamnaestu śednicu sa sljedećim dnevnim redom: 1) Izbor zamjenika predśednika Odbora i 2) Amandman (1) i ispravke pravno-tehničkog karaktera na Predlog zakona o obezbjeđivanju krvi - poslanika Zorana Jelića.

Zamjenik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje nije izabran na danas održanoj śednici. Ova tačka dnevnog reda je odložena. Odbor je donio odluku  da se Kolegijumu predśednika Skupštine Crne Gore, uputi dopis u kojem će se zatražati izjašnjavanje o modelu izbora zamjenika predśednika Odbora.

Odbor je razmotrio amandman i ispravke pravno-tehničkog karaktera, koje je podnio poslanik Zoran Jelić, na Predlog zakona o obezbjeđivanju krvi. Ovaj amandman predstavnik predlagača Predloga zakona je prihvatio i on je postao sastavni dio Predloga zakona.

Ispravke pravno-tehničkog karaktera koje je podnio poslanik Zoran Jelić, predstavnik predlagača Predloga zakona je prihvatio.

Za izvjestioca Odbora, određen je poslanik prim. dr Izet Bralić, član Odbora.

Odbor je jednoglasno i bez primjedbi usvojio zapisnike sa 15, 16. i 17.śednice.

Takođe, Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, danas je održao i devetnaestu śednicu sa sljedećim dnevnim redom: 1) Inicijativa za hitnim održavanjem śednice, povodom epidemije u Beranama, poslanika - Janka Vučinića, Radovana Asanovića i Novice Stanića.

Odbor je odlučio da se održi kontrolno saslušanje povodom epidemije u Beranama. Śednica će se održati 30. septembra u zgradi Skupštine Crne Gore, a na istu će biti pozvani: Miodrag Radunović, ministar zdravlja, Vuka Golubović, predśednik Opštine Berane, Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje, Faruk Pačariz, direktor Vodovoda Berane, Ervin Adrović, pomoćnik direktora Direkcije za saobraćaj, jedan predstavnik MANS-a, predstavnik Uprave za inspekcijske poslove, dr Goran Čukić, epidemiolog iz Berana i dr Milovan Živković, infektolog iz Berana.