Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 14. novembar 2013. 13:51

Održana 24. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Obilježen svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je današnju 24. śednicu, posvetio obilježavanju svjetskog dana borbe protiv šećerne bolesti.

Śednici su pored članova Odbora prisustvovali i imali izlaganje dr Sreten Kavarić, direktor Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore i dr Dragan Likić, rukovodilac registra šećerne bolesti u Institutu za javno zdravlje.

Više od stotinu, poslanika i službenika Skupštine Crne Gore, je danas u zgradi Skupštine Crne Gore kontrolisalo šećer u krvi. Kontrolu je obavila ekipa iz Kliničkog centra Crne Gore, a oko 90% ispitanika ima uredan nalaz.

Istaknuto je da javnost mora biti svjesna potrebe za ranim prepoznavanjem dijabetesa i kako ga spriječiti. U Crnoj Gori postoje osobe koje boluju od šećerne bolesti a da to ne znaju i taj broj se kreće - oko 15 hiljada ljudi.

Na današnjoj śednici je dogovoreno, da se hitno zakaže śednica koja će biti posvećena štrajku invalida rada iz Bijelog Polja, a na koju će će biti pozvan ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, kao i predstavnici invalida koji štrajkuju.