Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 09. decembar 2013. 11:33

Nastavljena 31. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Razmotrene dvije tačke dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore nastavio je 31. śednicu sa sljedećim dnevnim redom: Predlog zakona o dopunama Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti, koji su podnijeli poslanici Srđan Milić, Neven Gošović i Snežana Jonica; Amandman na Predlog zakona o dopunama Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti, čiji su potpisnici poslanici DPS-a, Zoran Jelić, Zorica Kovačević,dr Halil Duković i dr Zoran Srzentić.

Na danas nastavljenoj 31. śednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, Odbor je nakon rasprave jednoglasno podržao Predlog zakona o dopunama Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti i predlaže Skupštini Crne Gore da ga usvoji.
Amandman na Predlog zakona o dopunama Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti, poslanika Demoratske partije socijalista, Zorana Jelića, Zorice Kovačević, dr Halila Dukovića i dr Zorana Srzentića, predstavnik predlagača Predloga zakona nije prihvatio. Takođe, ovaj amandman nije prihvatio ni Odbor.
Na predlog predstavnika predlagača predloga zakona, poslanika Nevena Gošovića, postignuta je saglasnost da predśednik Odbora poslanik Zoran Jelić, nastavi razgovore sa ministrom finansija dr. Radojem Žugićem i ministom rada i socijalnog staranja mr Predragom Boškovićem, kako bi se postiglo prihvatljivije rješenje.