Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 31. mart 2014. 17:42

Održana 40. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje, održao je konsultativno saslušanje na temu ,,Učestali napadi na zdravstvene radnike u Crnoj Gori'', na inicijativu poslanika Gorana Tuponje.

Śednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje prisustvovali su: dr Miodrag Radunović,  ministar zdravlja, Raško Konjević, ministar unutrašnjih poslova,  dr Milan Mijović, direktor Kliničkog centra Crne Gore, Vladimir Pavićević, predstavnik USSCG, dr Ljiljana Krivokapić, predstavnica SSCG, Vladimir Dobričanin, direktor Urgentnog bloka, dr Saša Stefanović, direktor Hitne medicinske pomoći, Zoran Kostić, sekretar Ministarstva zdravlja, Dražen Ljumović, šef Kabineta ministra zdravlja i Nikola Janjušević i Duško Koprivica iz Ministarstva unutrašnjih poslova.  

Nakon uvodnog izlaganja podnosioca inicijative za održavanje konsultativnog saslušanja, poslanika Gorana Tuponje, članovima Odbora su se obratili ministar zdravlja dr Miodrag Radunović i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević. Svi pozvani učesnici i članovi Odbora su učestvovali u raspravi dajući predloge i sugestije koje su od značaja za rješavanje problema sa kojima se susreću zdravstveni radnici u Crnoj Gori.

Svi učesnici su se na śednici složili da postoji atak na profesiju u zdravstvenom sistemu Crne Gore i da je potrebno preduzeti mjere koje će takvo ponašanje sankcionisati.

Na osnovu iznijetih stavova i predloga, predśednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, Zoran Jelić je predložio zaključke koji će, nakon usvajanja istih na narednoj śednici Odbora, biti dostavljeni organima nadležnim za njihovo sprovođenje kao i sredstvima javnog informisanja.