Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 15. april 2014. 14:25

Održana 43. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore održao je śednicu sa sljedećim dnevnim redom:

1. Predlog zaključaka sa konsultativnog saslušanja na temu „Učestali napadi na zdravstvene radnike u Crnoj Gori“;

2. Predlog zaključaka sa 41. śednice posvećene invalidima rada sa śevera Crne Gore, održane u Bijelom Polju;  

3. Predlog zaključaka sa 42. śednice posvećene obilježavanju svjetskog dana autizma;

4. Upoznavanje članova Odbora sa dopisom generalnog sekretara Skupštine Crne Gore, Damira Davidovića, povodom zahtjeva da se uradi prilazna rampa za nesmetani ulazak lica sa invaliditetom u zgradu Skupštine Crne Gore.

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je nakon višesatne i konstruktivne rasprave povodom predloga zaključaka sa: konsultativnog saslušanja, sa śednice posvećene invalidima rada sa śevera Crne Gore i sa śednice posvećene obilježavanju svjetskog dana autizma, odlučio da iste, na osnovu sugestija i predloga članova Odbora preformuliše. Zaključci će, nakon njihovog usvajanja biti proslijeđeni organima nadležnim za njihovo sprovođenje.  

Odbor je nakon śednice koja je bila posvećena obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održanoj 4. decembra 2013. godine uputio zahtjev predśedniku i generalnom sekretaru Skupštine Crne Gore, u kojem je zatraženo da se uradi prilazna rampa u Skupštini Crne Gore za nesmetani ulazak u zgradu lica sa invaliditetom. Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je, na današnjoj śednici, odlučio da od generalnog sekretara Skupštine Crne Gore zatraži dodatnu informaciju, zbog čega se ne realizuje ranije donešeni zaključak, kako bi se uradila prilazna rampa i omogućio nesmetani prilaz u zgradu Skupštine Crne Gore licima sa invaliditetom.