Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 08. jul 2014. 15:14

Održana 50. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Razmotrene dvije tačke dnevnog reda

Na danas održanoj 50. śednici  Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje razmotrene su dvije tačke dnevnog reda:

1. Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici Zoran Jelić, Halil Duković, Zorica Kovačević i Marta Šćepanović;

2. Razmatranje zahtjeva Ilije Čvorovića predśednika Saveza invalida rada Crne Gore.

Pored članova Odbora śednici je prisustvovao i Ilija Čvorović, predśednik Saveza invalida rada Crne Gore.

Nakon uvodnog izlaganja predstavnika predlagača Predloga zakona o dopuni Zakona  o penzijskom i invalidskom osiguranju, poslanika Zorana Jelića i rasprave koja je vođena,  Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju većinom glasova dobio je podršku Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, pa je Odbor predložio Skupštini da ga usvoji.  

U okviru druge tačke dnevnog reda Ilija Čvorović, predśednik Saveza invalida rada Crne Gore upoznao je  članove Odbora sa zahtjevima invalida rada. Nakon detaljne rasprave o ovim zahtjevima, članovi Odbora su donijeli zaključak da Savez invalida rada Crne Gore uputi Odboru konkretne predloge za rješavanje njihovog statusa. Nakon dobijenih predloga Odbor će iste proslijediti nadležnim institucijama i preduzeti druge radnje kako bi izašao u susret invalidima rada Crne Gore.

Na śednici su jednoglasno usvojeni zapisnici sa 38. i 39. śednice Odbora.

Članovima Odbora dostavljen je zapisnik sa prve zajedničke śednice Odbora za zdravstvo rad i socijalno staranje i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore na kojoj je održano kontrolno saslušanje na temu,, Javne nabavke u sektoru zdravstva’’.