Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 02. oktobar 2014. 15:14

Održana 59. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Na danas održanoj 59. śednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, razmatrana je sljedeća tačka dnevnog reda: Podrška rehabilitaciji djece sa invaliditetom u praksi Duhovnog centra Sukruć u Tuzima.

Śednica Odbora održana je u Katoličkom Duhovnom Centru,, Sanctae Crucis'' Sukruć. Pored članova Odbora, śednici su prisustvovali  pomoćnica ministra prosvjete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama Vesna Vučurović, savjetnica u Ministarstvu zdravlja Senka Klikovac, savjetnica u Ministarstvu rada i socijalnog staranja za lica sa invaliditetom Mirjana Đurić, menadžerka u Udruženju mladih sa hendikepom Crne Gore Sandra Nedović i voditelj Centra pater Frano Dušaj.

Voditelj Centra pater Frano Dušaj, upoznao je prisutne sa radom ove predškolske ustanove integrativnog karaktera.  Istakao je da se u ovom Duhovnom Centru nalazi veliki broj djece sa posebnim potrebama iz različitih regija Crne Gore i različite vjeroispovijesti. Naveo je da sa djecom rade dva stručnjaka istovremeno, te da se stručni tim koji radi sa djecom konstantno edukuje i usavršava. Pater Frano Dušaj takođe je opisao rad ergoterapije koja se u Centru izvodi. Interesantan je podatak da se u ovom Centru pruža stručna obuka i roditeljima djece koja  koriste usluge. Voditelj Centra Pater Frano Dušaj iskazao je nadu da će ovaj Cenatar uskoro dobiti licencu za rad.

Članovi Odbora analizirajući rad ovog Centra dali su istom punu podršku, navodeći da Odbor u skladu sa svojim ovlašćenjima stoji na raspolaganju.

Nakon završene śednice pater Frano Dušaj sa članovima Odbora i ostalim prisutnim obišao je Duhovni Centar,, Sanctae Crucis'' Sukruć i pokazao opremu koja je djeci na raspolaganju a koja prati trendove prepoznate u zemlji i regionu.