Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 09. decembar 2014. 11:58

Završena 71. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Za 71. śednicu Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje je predložen sljedeći dnevni red:


1. Amandman na Predlog zakona o dopunama Zakona o radu br: 19-1/14-2/5 koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici Srđan Perić i Goran Tuponja.
2. Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju br: 09-2/14-3/14 koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici Almer Kalač, Suljo Mustafić i Kemal Zoronjić.
3. Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju br: 09-2/14-3/17 koji su Skupštini Crne gore podnijeli Izet Bralić, Rifat Rastoder, Borislav Banović, Džavid Šabović, Draginja Vuksanović i Mićo Orlandić.
Śednici su ispred Ministarstva rada i socijalnog staranja prisustvovali Slobodan Filipović, direktor Direktorata za rad u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Tijana Prelević, načelnica Direkcije za radne odnose u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i predstavnik podnosilaca amandmana, poslanik Almer Kalač.
Poslanici Srđan Perić i Goran Tuponja podnijeli su amandman na Predlog zakona o dopunama Zakona o radu koji je na śednici Odbora modifikovan. Predstavnik predlagača zakona je prihvatio modifikovani amandman i isti je postao sastavni dio Predloga zakona.
U skladu sa članom 147 Poslovnika Skupštine Crne Gore u ime predlagača zakona poslanik Zoran Jelić povukao je Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju iz skupštinske procedure.