Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 27. mart 2015. 14:55

Završena 83. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Aleksandar Damjanović

Śednici su, pored članova Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje i predlagača zakona, poslanika Aleksandra Damjanovića, prisustvovali: Budimka Novaković i Vesna Cimbaljević, samostalne savjetnice u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Milisav Korać, izvršni direktor Saveza udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“ i Srđa Keković, Generalni sekretar u Uniji slobodnih sindikata Crne Gore.

Odbor je većinom glasova podržao Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti i predložio Skupštini Crne Gore da ga usvoji.

Članovi Odbora su na 60. śednici, koja je održana 17. oktobra 2014. godine podržali inicijativu poslanika Janka Vučinića da se održi śednica koja bi bila posvećena problemima zaposlenih u A.D. „Ribarstvu“ Rijeka Crnojevića a nadanašnjoj śednici je dogovoreno da se, u što kraćem periodu, održi ista.