Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 07. april 2015. 17:24

Održana 86. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Razmotreno više amandmana

Na 86. śednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, razmotrene su sljedeće tačke:

1. Amandmani na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti:
- 15 amandmana koje su podnijeli poslanici Branka Bošnjak i Veljko Vasiljević;
- 7 amandmana koje je podnijela poslanica Snežana Jonica;
- 2 amandmana koje je podnio poslanik Neven Gošović.

2. Amandmani na Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović:
- Amandman koji je podnio posalnik Andrija Popopović;
- 2 amandmana koje su podnijeli poslanici Izet Bralić, Džavid Šabović i Draginja Vuksanović;

3. Predlozi zaključaka sa 73. i 79. śednice Odbora.
Pored članova Odbora śednici su prisustvovale predstavnice predlagača zakona Ranka Pavićević, načelnica za tržište rada i zapošljvanje u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i Ana Leković, savjetnica u Ministarstvu rada i socijalnog staranja. Takođe, śednici je prisustvovao i poslanik Aleksandar Damjanović u svojstvu predlagača zakona kao i podnosioci amandmana, poslanici Snežana Jonica, Branka Bošnjak i Neven Gošović.
Od 15 amandmana, koje su na Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti podnijeli poslanici Branka Bošnjak i Veljko Vasiljević, predstavnica predlagača zakona je prihvatila amandmane 1, 2 i 4 od kojih amandmane 1 i 2 sa modifikovanom tehničkom korekcijom. Predstavnica podnosilaca amandmana, poslanica Branka Bošnjak, na śednici, je povukla amandman 3. Preostalih 11 amandmana (amandmani 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 i 15) predstavnica predlagača zakona nije prihvatila. Iste ni Odbor nije prihvatio pa će se o amandmanima Skupština izjasniti.
Od 7 amandmana koje je podnijela poslanica Snežana Jonica predstavnica predlagača zakona je prihvatila amandman 3 i isti je postao sastavni dio Predloga zakona. Od predloženih 7 amandmana, amandman 2 Odbor je prihvatio dok preostalih pet amandmana(1, 4,5,6 i 7) Odbor nije prihvatio.
Amandmane 2, koje je na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti podnio poslanik Neven Gošović, predstavnica predlagača zakona nije prihvatila. Amandman 1 poslanika Nevena Gošovića Odbor nije prihvatio dok je amandman 2 prihvaćen od strane Odbora.

Amandman na Predlog zakona o dopunama Zakona socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji je podnio poslanik Andrija Popović, predlagač zakona je prihvatio u modifikovanom obliku i isti je postao sastavni dio Predloga zakona.
Amandman 1 koji su, na Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, podnijeli poslanici Izet Bralić, Džavid Šabović i Draginja Vuksanović predlagač zakona nije prihvatio dok je isti prihvaćen od strane Odbora. Predstavnik podnosilaca amandmana, poslanik Izet Bralić je, na śednici, obavijestio Odbor da povlači amandman 2.
Na śednici su usvojeni zaključci sa 73. i 79. śednice i iste će Odbor proslijediti organima nadležnim za njihovu realizaciju.