Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 05. maj 2015. 15:33

Održana 90. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Današnja śednica održana u Centru za djecu i mlade ,,Ljubović’’ Podgorica

Današnja 90. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, održana je u Centru za djecu i mlade ,,Ljubović’’ Podgorica. Poslanik Srđan Perić, član Odbora, uputio je zahtjev Odboru za održavanje śednice u prostorijama Centra za djecu i mlade ,,Ljubović’’ kako bi se članovi Odbora upoznali sa stanjem u Centru.     

Tokom konstruktivne rasprave, naročiti osvrt je dat na materijalne uslove, odnos štićenika sa roditeljima i metodološku obučenost.

Direktorica Centra za djecu i mlade ,,Ljubović’’ Mirjana Đurić naglasila je da u Centru djeca borave do navršene 21. godine života, nakon čega se vraćaju opštinama iz kojih dolaze, mada nerijetko iskazuju otpor povratku. Članovi Odbora su se složili, da je problem upravo u tom ograničenom boravku štićenika u Centru, te da je potrebno djelovati u tom pravcu i iznaći mogućnost nadzora nad štićenicima Centra  i nakon izlaska iz njega.

Nakon završene śednice članovi Odbora, obišli su prostorije u kojima štićenici borave  i tom prilikom su se uvjerili da borave u adekvatnim uslovima.