Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 18. maj 2015. 15:45

Održana 92. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Razmotrene tri tačke dnevnog reda

Dnevni red śednice sadržao je sljedeće tačke:
1. Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o volonterskom radu;
2. Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji je podnijela posalnica doc.dr Branka Bošnjak;
3. Razmatranje zaključaka sa śednice Odbora posvećene aktuelnoj situaciji u A.D.
,,Ribarstvo’’ Rijeka Crnojevića; i
4. Tekuća pitanja.
Odbor je, većinom glasova, podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o volonterskom radu i predložio Skupštini Crne Gore da ga usvoji.
Odbor nije razmotrio, shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je podnijela poslanica doc. dr Branka Bošnjak.
Zaključci sa śednice Odbora, posvećene aktuelnoj situaciji u A.D.,,Ribarstvo’’ Rijeka Crnojevića jednoglaso su usvojeni, i iste će stručna služba Odbora, proslijediti organima nadležnim za njihovu realizaciju.
U okviru tekućih pitanja, Odbor je jednoglasno predložio da se, u cilju realizacije studijske pośete Republici Hrvatskoj, uputi dopis Kolegijumu predśednika Skupštine.
Odbor nije podržao predlog poslanika Janka Vučinića, da se dnevni red śednice dopuni zahtjevom za organizovanje kontrolnog saslušanja, na temu primjene odredbe Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojom su predviđeni posebni uslovi penzionisanja radnika čije su firme ugašene kroz postupke stečaja.