Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 16. jul 2015. 13:05

Održana 99. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Na današnjoj śednici Odbora razmotreno pet tačaka

Odbor je jednoglasno podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda i predložio Skupštini Crne Gore da ga usvoji.

Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je podnio poslanik Janko Vučinić nije dobio podršku Odbora pa je Odbor predložio Skupštini Crne Gore da ga ne usvoji. Amandmani (3) koje je na ovaj Predlog zakona podnio predlagač zakona,poslanik Janko Vučinić, shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore,  postali su sastavni dio ovog Predloga zakona.

Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je podnio poslanik Srđan Milić, nije dobio podršku Odbora, pa je Odbor predložio Skupštini Crne Gore da ga ne usvoji.

Amandmani (3), koje je na Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti podnio, poslanik Aleksandar Damjanović, predlagač zakona shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine postali su sastavi dio ovog Predloga zakona.

Na osnovu zahtjeva za organizovanje kontrolnog saslušanja koje su podnijeli članovi Odbora, poslanici, Janko Vučinić, Srđan Perić, dr Novica Stanić, dr Radosav Nišavić i Andrija Popović , Odbor je odlučio da 22. jula 2015.godine održi kontrolno saslušanje povodom tragičnog događaja u fabrici oružja,, Tara’’ u Mojkovcu i pozove predstavnike nadležih organa.