Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 21. oktobar 2015. 11:58

Završen Sastanak predśedavajućih odborima za socijalna pitanja u Luksemburgu

Predśednik i član Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje - Zoran Jelić i Radosav Nišavić, učestvovali su na Sastanku predśedavajućih odborima za socijalna pitanja, koji je održan u Luksemburgu, 19. oktobra 2015. godine.

Radni dio ovog sastanka je realizovan kroz tri sesije definisane kao:
- Integrisanje socijalne dimenzije u svim politikama Evropske unije;
- Dalja socijalizacija Evropskog semestra;
- Zajedničke društvene vrijednosti

Tokom Sastanka učesnici u diskusijama su stavili akcenat na potrebu da građani, koji imaju socijalnih problema, budu u središtu interesovanja institucija u Evropskoj uniji, koje su nadležne za kreiranje i sprovođenje socijalne politike. Takođe, potencirana je i činjenica da se kontinuirano povećava broj građana koji imaju socijalnih problema.

U skladu sa suštinom ovako koncipiranih diskusija, na Sastanku je nedvosmisleno zaključeno da se u budućnosti evropska socijalna politika mora kretati u smjeru efikasne posvećenosti socijalnim temama.