Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 27. oktobar 2015. 14:32

Sastanak članova odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore i Skupštine Republike Kosova

Odbori razmijenili iskustva

Članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore danas su održali sastanak sa članovima Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Republike Kosova, čiji su članovi bili u studijskoj pośeti Skupštini Crne Gore. Skupštinski odbori dvije države su razmijenili iskustva o setu usvojenih zakona iz oblasti rada i socijalne i dječije zaštite, kao i zakona koji su u skupštinskoj proceduri iz oblasti zdravstva.

Na sastanku je konstatovano da je bitno da vlade Crne Gore i Republike Kosova potpišu ugovor o socijalnom osiguranju. Takođe, sastanak ova dva skupštinska odbora bi trebalo da unaprijedi dalju bilateralnu saradnju između Crne Gore i Republike Kosova, parlamenata dvije države, kao i ova dva skupštinska odbora.  

Ovaj sastanak, takođe, dobra je i poruka Evropskoj uniji o tome - kako dvije države, dva parlamenta i dva odbora, mogu da održavaju dobru regionalnu saradnju.