Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 05. novembar 2015. 15:53

Održana 107. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio tri tačke dnevnog reda

Na danas održanoj 107. śednici Odbor je razmotrio tri amandmana na Predlog zakona o zdravstvenom osiguranju i to:
- amandman koji su podnijeli poslanici: Zoran Jelić, Marta Šćepanović, Halil Duković, Maida Bešlić, Jasmin Sutović i Radovan Obradović i
- dva amandmana koje je podnio poslanik Andrija Popović.
Predstavnici predlagača zakona su prihvatili amandman koji su podnijeli poslanici: Zoran Jelić, Marta Šćepanović, Halil Duković, Maida Bešlić, Jasmin Sutović i Radovan Obradović, pa shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, postaje sastavni dio Predloga zakona i o njemu Skupština posebno ne odlučuje.
Dva amandmana koje je podnio poslanik Andrija Popović, predstavnik predlagača zakona nije prihvatio. Takođe, amandmani nijesu prihvaćeni ni od strane Odbora.
Odbor je razmotrio i jednoglasno usvojio izvještaj sa kontrolnog saslušanja koje je održano na 100. śednici Odbora, povodom tragičnog događaja u fabrici oružja „Tara“ u Mojkovcu.

Takođe, Odbor je razmotrio i jednoglasno usvojio predlog zaključaka sa 105. śednice koja je bila posvećena temi: „Dostupnost, sadržaj i analiza rezultata briseva bolnica na teritoriji Crne Gore”.

Članovi Odbora su se upoznali sa predstavkom za razmatranje Izvještaja Državne revizorske institucije o „Efikasnosti korišćenja sredstava od doprinosa za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom”, koju je uputilo Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore.