Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 01. decembar 2015. 14:35

Održana 108. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Razmotrene tri tačke dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je na danas održanoj śednici, razmotrio amandman na Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti koji su podnijeli poslanici Zoran Jelić i Marta Šćepanović. Predstavnica predlagača zakona je prihvatila podnijeti amandman koji, shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, postaje sastavni dio Predloga zakona.

Odbor je razmotrio zahtjev za sazivanje zajedničke śednice Odbora za ljudska prava i slobode i Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, na kojoj bi se, shodno članu 73 Poslovnika Skupštine Crne Gore, održalo konsultativno saslušanje na temu: “Efikasnost korišćenja sredstava od doprinosa za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom”, koji su podnijeli poslanica Snežana Jonica i poslanik Radosav Nišavić. Članovi Odbora su jednoglasno odlučili da se, u što kraćem roku, održi konsultativno saslušanje.

U okviru tekućih pitanja Odbor se upoznao sa dopisima Agencije za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore i Saveza udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju “Naša inicijativa”.