Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 01. mart 2016. 13:30

Održana 117. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore razmotrio dvije tačke dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje održao je 7. decembra 2015. godine 110. śednicu koju je posvetio obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i tim povodom na 113. śednici, održanoj 21. decembra 2015. godine usvojio zaključke. Članovi Odbora su, na danas održanoj śednici, odlučili da predlože Skupštini Crne Gore donošenje odluke kojom bi se utvrdile obaveze nadležnog organa državne uprave da jednom godišnje podnosi Skupštini Crne Gore izvještaj o položaju osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori.

Takođe, Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje, na 112. śednici, održanoj 15. decembra 2015. godine obavio je konsultativno saslušanje na temu „Efikasnost korišćenja sredstava od doprinosa za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom“. Na današnjoj śednici, usvojeni su zaključci sa održanog konsultativnog saslušanja, koji će biti proslijeđeni organima nadležnim za njihovo sprovođenje.