Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 17. maj 2016. 12:51

Održana 123. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio više tačaka dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je na danas održanoj śednici jednoglasno podržao sljedeće predloge zakona: Predlog zakona o izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju; Predlog zakona o izmjenama Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti i Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

Takođe, Odbor je usvojio zaključke sa kontrolnog saslušanja predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Ministarstva pravde, Ministarstva finansija i Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore. Povod za predmetno kontrolno saslušanje je bio Izvještaj o reviziji uspjeha „Izdaci iz budžeta Crne Gore za sudske sporove po osnovu radnih odnosa“ Državne revizorske institucije.

Predśednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković, Odboru je dostavio zaključke sa konferencije „Policija i osobe sa invaliditetom“ i zatražio da isti budu podržani od strane Odbora. Odbor ih je jednoglasno podržao.

Na śednici je, u vezi zahtjeva za održavanje kontrolnog saslušanja koji je podnio poslanik Andrija Popović, dogovoreno da se uputi dopis predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za civilno vazduhoplovstvo povodom najave MUP-a da helikopterska jedinica neće ubuduće prevoziti bolesne i povrijeđene niti vršiti transport medicinske opreme i ljekova.