Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 14. jun 2016. 14:35

Održana 125. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio nekoliko tačaka dnevnog reda

Na danas održanoj 125. śednici su pored članova Odbora prisustvovali  predstavnici pregovaračkog tima radnika Kombinata aluminijuma Podgorica. Oni su iznijeli probleme u realizaciji Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma, koji su usljed stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju, koji je Skupština Crne Gore usvojila 16. jula 2015. godine.

Nakon rasprave, dogovoreno je da članovi Odbora, do 16. juna 2016. godine, utvrde predlog zaključaka, kako bi se, na nekoj od narednih śednica, usvojili i dostavili državnim organima nadležnim za njihovo sprovođenje.

Članovi Odbora su se upoznali sa dopisima koje su uputili - Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom najave Ministarstva unutrašnjih poslova da helikopterska jedinica neće ubuduće prevoziti bolesne i povrijeđene, niti vršiti transport medicinske opreme i ljekova, u vezi zahtjeva za održavanje kontrolnog saslušanja, koji je podnio poslanik Andrija Popović. Nakon toga, Odbor je konstatovao da nema potrebe za održavanjem kontrolnog saslušanja predstavnika  Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Ministarstva zdravlja i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, članovi Odbora su se upoznali sa dopisom Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, povodom obraćanja osiguranika Nenada Miletića poslaniku Andriji Popoviću, članu Odbora.

U okviru tekućih pitanja Odbor je razmotrio zahtjev za preispitivanje odluke za dodjelu specijalizacije doktorima stomatologije za potrebe Stomatološke poliklinike u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, koji je Odboru uputio dr Nikola Dragaš iz Podgorice. Takođe, Odbor se upoznao i sa odobrenim studijskim pośetama relevantnim institucijama u državama Evropske unije.