Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 27. decembar 2013. 18:37

Zakonodavni odbor održao 50. śednicu

Odbor razmotrio i pozitivno se izjasnio o sljedećim amandmanima podnijetim na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2014. godinu:


- amandmanu, koji je podnio poslanik Andrija Popović;
- amandmanu, koji su podnijeli poslanici: Rešid Adrović, Mevludin Nuhodžić, Zoran Jelić, Saša Pešić i Zorica Kovačević;
- amandmanu, koji su podnijeli poslanici: mr Dritan Abazović i Srđan Perić;
- amandmanu, koji su podnijeli poslanici: Rifat Rastoder i Aleksandar Damjanović;
- amandmanu, koji je podnio poslanik Genci Nimanbegu;
- 2 amandmana, koje je podnio poslanik Neven Gošović;
- 2 amandmana, koje su podnijeli poslanici: Vladislav Bojović i Novica Stanić;
- 3 amandmana, koje su podnijeli poslanici: Mladen Bojanić, Srđan Perić i Goran Tuponja;
- 3 amandmana, koje su podnijeli poslanici: Ranko Krivokapić, Branko Radulović, Suljo Mustafić, Milutin Simović, Goran Danilović, Aleksandar Damjanović, Mladen Bojanić, i Ljerka Dragičević;
- 3 amandmana, koje su podnijeli poslanici: Mladen Bojanić i Srđan Perić;
- 3 amandmana, koje su podnijeli poslanici: Milan Knežević, Predrag Bulatović i Vladislav Bojović;
- 5 amandmana, koje su podnijeli poslanici: Zoran Jelić, dr Zoran Vukčević, Rešid Adrović, Marta Šćepanović i Zorica Kovačević;
- 8 amandmana (1+7), koje je podnio poslanik mr Damir Šehović;
- 16 amandmana, koje su podnijeli poslanici: Srđan Milić, Aleksandar Damjanović, Velizar Kaluđerović, Obrad Gojković, Snežana Jonica, Dragoslav Šćekić, Radosav Nišavić i Danko Šarančić.
Odbor nije razmotrio amandman poslanika - Zorice Kovačević i Rešida Adrovića, jer je predstavnica podnosilaca amandmana, poslanica Kovačević, upoznala Odbor da isti povlači iz procedure.
Odbor nije razmotrio amandman poslanika Filipa Vukovića, shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, jer nije prisustvovao śednici.
Odbor nije razmotrio amandman poslanice Jelisave Kalezić, shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, jer nije prisustvovala śednici.
Odbor je razmotrio i pozitivno se izjasnio o amandmanu na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, koji je podnio poslanik Džavid Šabović.
Odbor je proširio dnevni red sa amandmanom na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o taksama na pristup određenim uslugama od opšteg interesa i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih uređaja, koji su podnijeli poslanici Srđan Milić, Aleksandar Damjanović i Velizar Kaluđerović. Odbor je razmotrio podnijeti amandman i o njemu se pozitivno izjasnio.
Odbor je proširio dnevni red sa Predlogom zaključka povodom Predloga zakona o budžetu Crne Gore za 2014. godinu, koji je podnio poslanik Rifat Rastoder. Odbor je razmotrio predloženi zaključak i o njemu se pozitivno izjasnio.
Zakonodavni odbor proširio je dnevni red i sa Predlogom zaključka povodom razmatranja Predloga zakona o budžetu Crne Gore za 2014. godinu, koji je podnio poslanik Srđan Milić. Odbor je razmotrio predloženi zaključak i o njemu se pozitivno izjasnio.