Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 19. jun 2014. 12:00

Održana 70. śednica Zakonodavnog odbora

Odbor razmotrio više amandmana

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore je na danas održanoj 70. śednici razmotrio i pozitivno se izjasnio o sljedećim amandmanima:

Amandmani na Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja:
- 6 amandmana, koje je podnio poslanik Emilo Labudović;
- 3 amandmana, koje su podnijeli poslanici Goran Tuponja i Dritan Abazović, (na śednici Odbora podnosilac amandmana je saopštio da odustaje od amandmana br. 3);
- 1 amandman, koji su podnijeli poslanici Zorica Kovačević i Halil Duković;

Amandmani na Predlog zakona o porezu na ugljovodonike:
- 2 amandmana, koje je podnio poslanik Mladen Bojanić;
- 1 amandman, koji su podnijeli poslanici: mr Aleksandar Damjanović, Velizar Kaluđerović i Obrad Gojković.

Amandman na Predlog zakona o elektronskoj upravi, koji su podnijeli poslanici Azra Jasavić i Goran Tuponja.

Amandmani na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vojsci Crne Gore:
- 3 amandmana, koja su podnijeli poslanici: Velizar Kaluđerović, Neven Gošović i Snežana Jonica;
- 1 amandman, koji je podnio Klub poslanika Bošnjačke stranke;
- 1 amandman, koji su podnijeli poslanici: Suljo Mustafić, Almer Kalač, Kemal Zoronjić, Ljerka Dragičević i Genci Nimanbegu.

Amandmani na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu:
- 11 amandmana, koje je podnijela poslanica Ljerka Dragičević,(na śednici Odbora podnosilac amandmana je saopštila da odustaje od amandmana br. 9);
- 1 amandman, koji su podnijeli poslanici Aleksandar Damjanović i Obrad Gojković.

Amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima, koji su podnijeli poslanici Neven Gošović i Snežana Jonica.

Amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti svjedoka, koji je podnijela poslanica Azra Jasavić.

Amandman na Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Crne Gore, koji su podnijeli poslanici Srđan Perić i Mladen Bojanić.

Amandmani (2) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji, koje su podnijeli poslanici Srđan Milić i Neven Gošović.

Amandmani (3) na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o radu, koje je podnio poslanik Janko Vučinić.

Amandmanima (2) na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o radu, koje su podnijeli poslanici Neven Gošović i Velizar Kaluđerović.

Predloženi dnevni red je proširen sljedećim amandmanima koje je odbor razmotrio i pozitivno se izjasnio:
-Amandmani (4) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Zaštitniku/ci ljudskih prava i sloboda, koje su podnijeli poslanici Marta Šćepanović i Halil Duković;
-Amandmani (2) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću koje su podnijeli poslanici: Zoran Jelić, Filip Vuković ,Veljko Zarubica, Marta Šćepanović i Zorica Kovačević.
Amandman na Predlog zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu, koji je podnio poslanik Emilo Labudović je povučen od strane podnosioca amandmana na śednici Odbora.
Amandmani (2) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Zaštitniku/ci ljudskih prava i sloboda, koje je podnijela poslanica Ljerka Dragičević, su povučeni od strane podnosioca amandmana na śednici Odbora.
Shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, zbog odsustva podnosilaca amandmana nisu razmotreni sljedeći amandmani:
-Amandman na Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja, koji je podnio poslanik Radosav Nišavić;
-Amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vojsci Crne Gore, koji je podnijela poslanica Nada Drobnjak.

Potrebnu većinu nije dobio amandman na Predlog odluke o obrazovanju privremenog odbora za vršenje nadzora nad radom državnih organa, organa državne uprave i organa lokalne uprave u pogledu dosljedne primjene zakona u cilju izgrađivanja povjerenja u izborni proces, koji su podnijeli poslanici: Ljerka Dragičević, Almer Kalač, Andrija Popović, Genci Nimanbegu, Kemal Zoronjić, Nik Gjeloshaj i Suljo Mustafić.