Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 13. oktobar 2014. 14:03

Zakonodavni odbor održao 79. śednicu

Odbor razmotrio nekoliko predloga zakona

Odbor je razmotrio Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim nagradama, koji je podnio poslanik Emilo Labudović, ali isti nije dobio potrebnu većinu.

Odbor je takođe razmotrio  Predlog zakona o kooperativama i Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Crne Gore, koji je podnio poslanik Zoran Miljanić, ali je izjašnjavanje o istim odloženo.

U skladu sa članom 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore Odbor nije razmotrio Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o nuklearnoj sigurnosti, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koji su podnijeli poslanici Srđan Milić i Snežana Jonica i Predlog rezolucije o životnoj sredini, koji je podnio poslanik prof.dr Branko Radulović.

 Razmatranje Zaključka Kolegijuma predśednika Skupštine Crne Gore, br.00-32-5/14-42 od 22. jula 2014. godine, odloženo je za sljedeću śednicu Odbora.  

Dnevni red je proširen sa 4 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama, koje je podnijela poslanica Ljerka Dragičević i o istima se Odbor pozitivno izjasnio.