Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 27. oktobar 2014. 16:25

Održan sastanak predstavnika Zakonodavnog odbora sa predstavnicima Venecijanske komisije

Interesovanje predstavnika Zakonodavnog odbora odnosilo se na Nacrt zakona o državnom tužilaštvu i Nacrt zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

Predstavnici Zakonodavnog odbora, Džavid Šabović (predsjednik Zakonodavnog odbora), Velizar Kaluđerović (zamjenik predsjednika Odbora) i Vladislav Bojović (član Odbora), razgovarali su danas sa predstavnicima Venecijanske komisije o setu zakona iz oblasti pravosuđa.

Dominantno interesovanje predstavnika Zakonodavnog odbora odnosilo se na Nacrt zakona o državnom tužilaštvu i Nacrt zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu. S tim u vezi, predstavnici Zakonodavnog odbora iznijeli su konkretne primjedbe na predložena rješenja u navedenim nacrtima zakona.

Na kraju razgovora predstavnici Venecijanske komisije su konstatovali da  Venecijanska komisija, u ovom trenutku, nema zvaničan stav u vezi iznijetih primjedbi (jer su nedavno dobili nacrte seta zakona iz oblasti pravosuđa)  ali da će, sa posebnom pažnjom, razmotriti  primjedbe na koje su ukazali predstavnici Zakonodavnog odbora.