Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 30. mart 2015. 13:14

Održana 113. śednica Zakonodavnog odbora

Odbor razmotrio i pozitivno se izjasnio o nekoliko predloga zakona

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore je, na danas održanoj 113. śednici, razmotrio i pozitivno se izjasnio o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom premjeru i katastru nepokretnosti.

Odbor je, takođe, razmotrio i pozitivno se izjasnio o amandmanima podnijetim na sledeće predloge zakona:

-Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju:

-amandman koji je podnio poslanik Almer Kalač;

-amandman koji su podnijeli poslanici Zoran Jelić, Rešid Adrović, Veljko Zarubica i Marta Šćepanović ;

Predlog zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugova prema finansijskim institucijama:
- 3 amandmana koje su podnijeli poslanici Obrad Gojković i Velizar Kaluđerović;
- 2 amandmana koje su podnijeli poslanici Zoran Jelić i Zorica Kovačević.

Odbor je odlučio da odloži razmatranje Predloga zakona o regionalnom vodosnabdijevanju Crnogorskog primorja i Predloga zakona o komunalnim djelatnostima, sa čime se saglasila i predstavnica predlagača.

Takođe je Odbor odlučio, da za narednu sjednicu, odloži razmatranje amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti i to : 6 amandmana koje su podnijeli poslanici Zoran Jelić, Marta Šćepanović i Halil Duković i amandman koji su podnijeli poslanici Zoran Jelić i Zorica Kovačević.


U skladu sa članom 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, Odbor nije razmotrio amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju koji je podnio poslanik Damir Šehović.