Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 22. jun 2015. 13:12

Zakonodavni odbor održao 127. śednicu

Na danas održanoj 127. śednici  Zakonodavni odbor je razmotrio i pozitivno se izjasnio o Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora o osnivanju Centra za razvoj finansija (CEF).

Odbor je razmotrio i ocijenio pravno prihvatljivim sljedeće amandmane:

Amandmani (14) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku,koje su podnijeli poslanici/ce i to:

- 5 amandmana koje je podnio poslanik Srđan Perić;
- 4 amandmana koje je podnio poslanik Neven Gošović;
- 3 amandmana koje su podnijeli poslanici: Srđan Perić i Goran Tuponja;

- 2 amandmana koje su podnijele poslanice:Draginja Vuksanović i Snežana Jonica.

Amandmani (3) na Predlog zakona o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti, koje su podnijeli poslanici/ce i to:
- 2 amandmana koje su podnijeli poslanici: Srđan Perić i Goran Tuponja;
- 1 amandman koje su podnijele poslanice Azra Jasavić i Marta Šćepanović.

Amandmani (5) na Predlog zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma koji su, usled stečaja preduzeća, pošli u prevremenu penziju, koje je podnio poslanik Janko Vučinić.

Amandmani (3) na Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koje je podnio poslanik Janko Vučinić.

Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o stečaju, koji su podnijeli poslanici: Mladen Bojanić i Aleksandar Damjanović.

Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji su podnijeli poslanici: Goran Tuponja i Srđan Perić.

Amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koji je podnio poslanik Srđan Perić.

Odbor je ocijenio pravno prihvatljivim i 7 amandmana na Predlog zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom, koje je podnijela poslanica Snežana Jonica iako podnosioc amandmana poslanica Snežana Jonica nije prisustvovala śednici.

Poslanik Srđan Perić upoznao je Odbor da odustaje od amandmana br.1 na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku od ukupno 4 amandmana koje je podnio zajedno sa poslanikom Goranom Tuponjom.

Shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, Odbor nije razmotrio:

Amandmane (4) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, i to:

- 3 amandmana koje je podnijela poslanica Snežana Jonica;
- 1 amandman koji je podnio poslanik Goran Danilović.

Amandmane (8) na Predlog zakona o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti, koje je podnijela poslanica Snežana Jonica;

Amandmani (2) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o radu, koje je podnio poslanik Aleksandar Damjanović.

Odbor je ocijenio da nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom amandman  na Predlog zakona o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti koji su podnijeli poslanici/e:Predrag Sekulić, Marija Ćatović, Draginja Vuksanović, Damir Šehović, Goran Tuponja i Snežana Jonica.