Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 22. septembar 2015. 21:19

Pośeta članova Zakonodavnog odbora Parlamentu Italije

U okviru pośete crnogorske parlamentarne delegacije, odnosno pośete članova Zakonodavnog odbora Parlamentu Italije, danas je realizovan susret sa parlamentarcima Donjeg doma Parlamenta Italije - članovima Odbora za ustavna pitanja, Odbora za politiku Evropske unije i Odbora za vanjske poslove.

Za susret i razgovore parlamentaraca je pokazano veliko interesovanje pa je razgovorima prisustvovalo 40 poslanika Kamere - Donjeg doma Parlamenta Italije.

Uz razmjenu mišljenja o aktuelnim pitanjima iz rada dva parlamenta, domaćini su pokazali izrazito prijateljski odnos prema Crnoj Gori i izrazili spremnost da pomognu i podrže napore Crne Gore na njenom putu ka članstvu u EU i NATO.

Ukazano je na činjenicu da je ovo prva pośeta parlamentarne delegacija Crne Gore Parlamentu Italije i izražena spremnost da se parlamentarna saradnja naše dvije prijateljske i susjedne države dalje unapređuje.

U ime parlamentarne delegacije Crne Gore susretu i razgovorima sa parlamentarcima Italije prisustvovali su: Velizar Kaluđerović, zamjenik predśednika Zakonodavnog odbora (šef delegacije), Luiđ Škrelja član Zakonodavnog odbora, Merima Murić saradnica u Zakonodavnom odboru Skupštine Crne Gore, Antun Sbutega ambasador Crne Gore u Italiji i Aleksandar Drljević savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Italiji.

Parlamentarna delegacija Crne Gore u istom sastavu 24. septembra 2015. Godine će posjetiti  Gornji dom italijanskog parlamenta - Senat i razgovarati sa senatorima koji su članovi Odbora za ustavna pitanja i Odbora za politiku Evropske unije.