Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 24. septembar 2015. 18:40

Delegacija Zakonodavnog odbora pośetila Gornji dom Parlamenta Republike Italije

Delegaciju primio predśednik Senata Pietro Grasso

Delegacija Zakonodavnog odbora Skupštine Crne Gore je danas, u okviru tekuće pośete Parlamentu Republike Italije, bila gost njegovog Gornjeg doma - Senata. Predśednik Senata Pietro Grasso je u čast delegaciji iz Crne Gore na kratko prekinuo raspravu pozdravivši goste, što je bilo propraćeno dugim i snažnim aplauzom senatora.

Crnogorska parlamentarna delegacija imala je vrlo sadržajne i prijateljske razgovore sa članovima Odbora za politiku Evropske unije, na čelu sa njegovim predśednikom Vannino Chiti-em i Odbora za ustavna pitanja, na čelu sa Anom Finocchiaro.

Prilikom susreta i razgovora, uticajni senatori su iskazali izrazito prijateljski odnos prema Crnoj Gori, kao i svoju snažnu podršku i zalaganje da Crna Gora što prije postane članica EU i NATO, naglašavajući da ovakav odnos prema Crnoj Gori, ne gaji samo vlast, već čitava Italija.

Delegaciju Zakonodavnog odbora Skupštine Crne Gore prilikom ove pośete, čine poslanici Velizar Kaluđerović i Luiđ Ljubo Škrelja.