Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 29. jul 2016. 12:24

Zakonodavni odbor održao 170. śednicu

Razmotreno više amandmana

Na danas održanoj 170. śednici Zakonodavni odbor je razmotrio i pozitivno se izjasnio o:

1.    6 amandmana na Predlog zakona o komunalnim djelatnostima, koje su podnijeli poslanici: Maida Bešlić i dr Filip Vuković.

2.    16 amandmana na Predlog zakona o legalizaciji neformalnih objekata, i to:

-    9 amandmana koje su podnijeli poslanici: Goran Tuponja i Zorica Martinović;

-    3 amandmana koje je podnio poslanik Almer Kalač;

-    2 amandmana koje je podnio poslanik Emilo Labudović; i

-     2 amandmana koje su podnijeli poslanici: Predrag Sekulić, Marta Šćepanović, Branko Čavor i Slobodan Krušo Radović.

3.   12 amandmana na Predlog zakona o regionalnom vodosnabdijevanju Crnogorskog primorja, i to:

-     10 amandmana koje su podnijeli poslanici: Predrag Sekulić, Šefkija Murić, Branko Čavor i Slobodan Krušo Radović; i

-      2 amandmana koje su podnijeli poslanici: mr Aleksandar Damjanović i mr Danko Šarančić.

4.   Amandmanu na Predlog zakona o upravnom sporu, koji su podnijeli poslanici: mr Dritan Abazović i Neven Gošović.

5.    8 amandmana na Predlog zakona o računovodstvu i to:

-    5 amandmana koje je podnio poslanik mr Aleksandar Damjanović;

-    1 amandman koji je podnijela poslanica Ljerka Dragičević;

-    1 amandman koji je podnio poslanik Zoran Miljanić;

-    1 amandman koji je podnio poslanik Rešad Sijarić.

6.    5 amandmana na Predlog zakona o reviziji, koje je podnio poslanik mr Aleksandar Damjanović.

7.    9 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u CHF, koje je podnio poslanik Nebojša Medojević.

8.    6 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o crnogorskom državljanstvu, koje je podnijela poslanica Snežana Jonica.

9.    5 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i spašavanju, koje su podnijeli poslanici: Snežana Jonica, Dritan Abazović i Zoran Miljanić.

10.   3 amandmana na Predlog zakona o izmjeni Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti, koje su podnijeli poslanici: Neven Gošović i Dritan Abazović.

11.   17 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima, koje su podnijeli poslanici: mr Dritan Abazović i Zoran Miljanić.

12.   8 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim radio – difuznim servisima Crne Gore, koje su podnijeli poslanici: mr Dritan Abazović i Zoran Miljanić.

13.   5 amandmana na Predlog zakona o dopuni Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, i to:

-    3 amandmana koje je podnijela poslanica Snežana Jonica;

-     1 amandman koji su podnijeli poslanici: Ranko Krivokapić, Dritan Abazović i Zoran Miljanić; i

-    1 amandman koji su podnijeli poslanici: Marta Šćepanović i Milorad Vuletić.

14. Amandmanu na Predlog zakona o dopuni Zakona o inspekcijskom nadzoru, koji su podnijeli poslanici: Marta Šćepanović i Veljko Zarubica.

15. Amandmanu na Predlog zakona o izmjenama Zakona o radu, koji su podnijeli poslanici: Velizar Kaluđerović, Neven Gošović, Mladen Bojanić i Dritan Abazović.

Odbor je odložio za narednu śednicu razmatranje amandmana na Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o  teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, koji je podnio poslanik Emilo Labudović.

Poslanik Aleksandar Damjanović upoznao je Odbor da povlači amandman br. 1 na Predlog zakona o računovodstvu. Poslanik Rešad Sijarić upoznao je Odbor da povlači amandman na Predlog zakona o računovodstvu. Poslanik Nebojša Medojević upoznao je Odbor da povlači amandman br. 1. na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u CHF.