Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 31. jul 2013. 10:58

Održana četrnaesta śednica Administrativnog odbora

Odbor je dao saglasnost na Predlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Službe Skupštine, koji je podnio Generalni sekretar Skupštine Crne Gore, mr Damir Davidović.

 

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, na danas održanoj četrnaestoj śednici, dao je saglasnost  na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Službe Skupštine, uz obavezu da se do 1.12. 2013. godine, predloži izmjene u djelu koji se odnosi na karegorizaciju predloženih radnih mjesta u  radnim tijelima  Skupštine Crne Gore.

U radu  śednice, u svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine, učestvovao je generalni sekretar mr Damir Davidović.

Odbor je na Predlog Potpredśednika Skupštine Crne Gore, prof. dr Branka Radulovića, razriješio dužnosti savjetnika Potpredśednika Skupštine Crne Gore, Đorđija Malovića.

Odbor je takođe, shodno Predlogu prof. dr Branko Radulović, na dužnost savjetnice potpredśednika Skupštine Crne Gore, imenovao Jovanu Duković, koja će dužnost savjetnice potpredśednika Skupštine, obavljati profesionalno.

Odbor je shodno Predlogu Predśednika Skupštine, Ranka Krivokapića, odlučio da za savjetnika predśednika Skupštine Crne Gore,imenujeAnđelu Radunovć, diplomiranog politikologa.

Odbor je na zahtjev Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore, razrešio poslanika Zorana Miljanića, dužnosti člana Odbora za bezbjednost i odbranu i člana Odbora za antikorupciju. Za člana Odbora za bezbjednost i odbranu, predložen je poslanik Darko Pajović, a za člana Odbora za antikorupciju, predložen je  poslanik, Mladen Bojanić.

U nastavaku postupka razmatranja Predloga Komisije za sprječavanje sukoba interesa, za pokretanje postupka razrješenja, suspendovanja ili izricanja disciplinske mjere protiv Basri Like, člana UO Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, Odbor se upoznao saInformacijomBasri Like, o razlozima za neispunjavanje obaveze podnošenja Izveštaja o prihodima i i imovini u roku od 30 dana od dana postavljenja na javnu funkciju. Odbor je odlučio da upozna Komisiju za sprječavanje sukoba interesa sa sadržinom  informacije, a da nakon toga odluči o daljem postupanju.

Odbor se pod tačkom “Tekuća pitanja”, takođe, upoznao i sa Informacijom o donijetim rješenjima iz nadležnosti Administrativnog odbora  u periodu između 10 - 14 śednice Odbora.