Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 23. septembar 2013. 13:32

Održana petnaesta śednica Administrativnog odbora

Odbor je pokrenuo postupak za imenovanje jednog člana Senata Državne revizorske institucije.


Na danas održanoj petnaestoj śednici Administrativni odbor je pokrenuo postupak za imenovanje jednog člana Senata Državne revizorske institucije, upućivanjem javnog poziva putem dnevnih novina: „Pobjeda“, „Dan“, „Dnevne novine“ i ND „Vijesti“ i na sajtu Skupštine.

Odbor je, u skladu sa Odlukom o posebnim savjetnicima u Skupštini Crne Gore, donio rješenje o naknadi nakon prestanka mandata, Đorđiju Maloviću, ranijem savjetniku potpredśednika Skupštine Crne Gore.

Odbor se u nastavku postupka razmatranja Predloga Komisije za sprječavanje sukoba interesa, za pokretanje postupka razrješenja, suspendovanja ili izricanja disciplinske mjere Basri Liki, članu UO Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, upoznao sa Informacijom Komisije za sprječavanje sukoba interesa, a povodom odgovora Basri Like, o razlozima ne podnošenja Izveštaja o prihodima i imovini nakon postavljenja na javnu funkciju. S tim u vezi, Odbor je odlučio da izjašnjavanje po ovom pitanju odloži do okončanja eventualnog postupka pred Upravnim sudom.
Na śednici je otvorena i rasprava povodom dva dopisa Područnog organa za prekršaje u Podgorici, br. 14859/12-9 od 19. jula 2013. godine i 14862/12-26 od 12. septembra 2013. godine, radi dostavljanja informacije, da li je nakon promjene naziva pravnog lica, Fond za manjine u Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, prestao i mandat članovima UO Fonda, Miroslavu Mariću i Avdulu Kurpejoviću. S tim u vezi, Odbor se u skladu sa nadležnošću Skupštine utvrdjenom Ustavom i Poslovnikom Skupštine, izjasnio kao nenadležan za davanje autentičnog tumačenja i konstatovao da je proveo postupak o izboru članova UO Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, saglasno Odluci o osnivanju Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava („Službeni list Crne Gore“, br. 13/08, 66/06 i 64/11).
Odbor se pod tačkom “Tekuća pitanja”, takodje, upoznao i sa Informacijom o donijetim rješenjima iz nadležnosti Administrativnog odbora u periodu izmedju 14. i 15. śednice Odbora.


Prilog: Javni poziv za imenovanje jednog člana Senata Državne revizorske institucije.