Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 26. decembar 2013. 12:38

Održana 25. śednica Administrativnog odbora

Odbor dao saglasnost na Predlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Službe Skupštine, koji je podnio generalni sekretar Skupštine Crne Gore

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, na danas održanoj 25. śednici, uz prisustvo generalnog sekretara Skupštine Crne Gore, mr Damir Davidovića, pozitivno je ocijenio implementaciju Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Službe Skupštine, broj 00-32-5/13-197/1 od 31. jula 2013. godine.

Odbor je takođe, dao saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Službe Skupštine, koji je predložio generalni sekretar Skupštine Crne Gore, mr Damir Davidović, shodno Odluci o davanju saglasnosti na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji Službe Skupštine Crne Gore, broj 00-32-5/13-197/1 od 31. jula 2013. godine.

U radu  śednice, u svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine, učestvovao je generalni sekretar Skupštine Crne Gore, mr Damir Davidović.

Odbor je na Predlog predśednika Skupštine Crne Gore, Ranka Krivokapića, razriješio dužnosti savjetnice predśednika Skupštine Crne Gore, na lični zahtjev, Snežanu Burzan diplomiranu politikološkinju.

Odbor je takođe, shodno Predlogu predśednika Skupštine Crne Gore, Ranka Krivokapića,odlučio da na dužnost savjetnika za odnose sa javnošću, imenuje Marina Radojevića spec. sci. za finansije, koji će dužnost savjetnika predśednika  Skupštine, obavljati profesionalno.

Odbor je shodno Zakonu o javnim radio-difuznim servisima Crne Gore, odlučio da krajem januara 2014. godine, pokrene postupak o imenovanju Savjeta Radio i Telelevizije Crne Gore.

 U nastavku 25. śednice, Odbor će utvrditi  Predlog odluke o imenovanju jednog člana Senata Državne revizorske institucije.