Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. januar 2014. 15:53

Završena 27. śednica Administrativnog odbora

Odbor je razmotrio više akata.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, na danas održanoj dvadeset sedmoj śednici je u vezi sa zahtjevom poslanika dr Radosava Nišavića za davanje saglasnosti za obavljanje dopunskog rada, odlučio da ne daje saglasnost za zaključivanje ugovora o dopunskom radu, zbog nenadležnosti, a shodno članu 58 stav 1 Zakona o radu.

Odbor se u okviru tačke “Tekuća pitanja” upoznao sa dopisom Gorana Đurovića, člana Savjeta RTCG, vezanim za pitanja koja bi, po njegovoj ocjeni, bitno mogla uticati na formalnu ispravnost podnijetih predloga nevladinih organizacija u ovom procesu. 

Takođe, Odbor je razmotrio i Zahtjev Unije Slobodnih sindikata Crne Gore, vezano za tumačenje primjene člana 28 stav 9 Zakona o javnim radio difuznim servisima Crne Gore, a povodom imenovanja predstavnika sindikata koji je zastupljen u Socijalnom savjetu, odnosno da li će se u slučaju imenovanja predstavnika sindikata koji je zastupljen u Socijalnom savjetu primijeniti analogija i dati prednost sindikatu koji nije imao svog predstavnika u prethodnom, još uvijek aktuelnom mandatu, u procesu imenovanja novih članova Savjeta RTCG. 

Odbor je ocijenio da su ovlašćeni predlagači za imenovanje Savjeta RTCG, dužni da dostave predlog kandidata shodno Javnom pozivu broj 00-63-14/14-4 od 22.januara 2014. godine i pozitivnim normativnim propisima. S tim u vezi Odbor je odlučio da se naknadno formira Radna grupa koja će utvrditi valjanost dokumenata koja se dostavljaju kao dokazi u postupku imenovanja članova Savjeta RTCG, kao i da se nakon prispjeća prijava shodno Zakonu, utvrdi lista blagovremenih i potpunih predloga kandidata za  članove Savjeta RTCG. 

Odbor je, u skladu sa pozivom Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamenta Bosne i Hercegovine, za učešće na regionalnoj konferenciji na temu „Obezbjeđivanje finansijske autonomije parlamenata s ciljem adekvatnog ispunjavanja prava i obaveza članova parlamenata“, odlučio da Radivoje Lala Nikčević, predśednik Odbora, doc. dr Branka Bošnjak, zamjenica predśednik Odbora i Goranka Vučinić, sekretarka Odbora, učestvuju na regionalnoj konferenciji koja će se održati 25. i 26. februara 2014. godine u Sarajevu, u zgradi Parlamenta Skupštine Bosne i Hrecegovine.