Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 13. mart 2014. 16:06

Održana 29. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio osam predloga odluka

Na danas održanoj 29. śednici Administrativnog odbora, na predlog Kluba Demokratske partije socijalista Crne Gore, Odbor je utvrdio šest predloga odluka. S tim u vezi, Odbor je odlučio da predloži Skupštini Crne Gore sljedeće:
- da za člana Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, izabere poslanika Nikolu Gegaja;
- da za člana Odbora za rodnu ravnopravnost, izabere poslanika Nikolu Gegaja;
- da za članicu Odbora za pclitički sistem, pravosuđe i upravu, izabere poslanicu Martu Šćepanović;
- da za člana Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, izabere poslanika Veljka Zarubicu;
- da za članicu Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore, izabere poslanicu Zoricu Kovačević; i
- da za člana Odbora za evropske integracije, izabere poslanika Obrada Miša Stanišića;

Odbor je takođe na predlog Kluba poslanika Albanskih partija (FORCA, AA), HGI i LPCG, utvrdio dva predloga odluka. S tim u vezi, Odbor je odlučio da predloži Skupštini Crne Gore sljedeće:
- da za člana Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, izabere poslanika Nik Gjeloshaja; i
- da za člana Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore, izabere poslanika Nik Gjeloshaja.

Odbor je u vezi sa podnijetom ostavkom Andreja Nikolaidisa na dužnost savjetnika predśednika Skupštine Crne Gore, a u vezi sa članom 9 stav 8 Odluke o posebnim savjetnicima u Skupštini Crne Gore, odlučio da donese rješenje o razrješenju sa dužnosti posebnog savjetnika i da shodno članu 9 stav 3 Odluke o posebnim savjetnicima u Skupštini Crne Gore, donese odgovarajuće rješenje o naknadi u visini zarade koju je imao u posljednjem mjesecu vršenja službe, uz odgovarajuće usklađivanje, u trajanju do godine dana.
Odbor je u okviru nastavaka postupka imenovanja Savjeta RTCG formirao Radnu grupu koja će utvrditi listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za člana Savjeta RTCG.
Odbor se upoznao i sa Zahtjevom Gorana Đurovića, kandidata za člana Savjeta RTCG, od 10. marta 2014. godine da se u rad Radne grupe za ocjenu dokumentacije predloženih kandidata za imenovanje, Savjeta RTCG uključe kandidati iz oblasti /kategorije u kojim su ovlašćeni predlagači nevladinih organizacija.

Odbor se u okviru tekućih pitanja, upoznao i sa obavezom Administrativnog odbora kao nadležnog radnog tijela za izbor i imenovanje Skupštine Crne Gore da imenuje opštinsku izbornu komisiju u stalnom
sastavu, za sprovođenje prvih opštinskih izbora za odbornike u Skupštini novoosnovane opštine Gusinje, iz reda kandidata koje predlože političke partije, a koje ispunjavaju uslove da predlože predstavnike u stalni sastav Opštinske izborne komisije utvrđene Zakonom o izboru odbornika i poslanika.