Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 14. april 2014. 14:50

Održana 34. śednica Administrativnog odbora

Odbor razmotrio više pitanja u okviru tačke dnevnog reda

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore se na danas održanoj 34. śednici upoznao sa  Tužbom “ NVO Institut ALTERNATIVA, U broj 979/14. od 1. aprila 2014.godine, radi poništaja Liste  broj 00-63-14/14 od 18. marta 2014. godine” a u vezi sa Predlogom Liste za imenovanje Savjeta RTCG, po ovlašćenim predlagačima, od 18. marta 2014. godine. S tim u vezi, Odbor je utvrdio tekst odgovora na tužbu i odlučio da isti dostavi blagovremeno Upravnom sudu Crne Gore.

Odbor se upoznao i sa naknadno, dostavljenim predlozima za imenovanje Opštinske izborne komisije Gusinje, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika, a nakon utvrđivanja Predloga odluke o izboru Opštinske izborne komisije Gusinje, i konstatovao da je Odbor utvrdio Predlog odluke o izboru Opštinske izborne komisije Gusinje, i dostavio ga Skupštini Crne Gore na dalji postupak i odlučivanje.

Odbor se takođe upoznao i sa Zaključkom Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore 25. saziva, broj 00-63-14/14-16/1 od 14. aprila 2014. godine, kojim preporučuje Administrativnom odboru Skupštine Crne Gore da „ ranijoj poslanici Zdenki Popović, donese rješenje o ostvarivanju prava na naknadu po prestanku funkcije, shodno ciljnom tumačenju pravne norme’’. S tim u vezi, Odbor je donio odgovarajuće rješenje.

.

 

.