Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 16. april 2014. 16:51

Održana 35. śednica Administrativnog odbora

Odbor nije utvrdio predlog kandidata za sastav Državne izborne komisije

Na danas održanoj 35. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, na osnovu člana 29 a u vezi sa članom 30 Zakona o izboru odbornika i poslanika, Odbor nije utvrdio predlog kandidata za predśednika Državne izborne komisije, jer ni jedan od kandidata nije dobio  potrebnu većinu. Odbor je odlučio da prekine postupak razmatranja prijava za jednog člana Državne izborne komisije iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta, po Javnom konkursu i predloga klubova poslanika za članove Državne izborne komisije i da postupak nastavi na narednoj śednici Odbora.

Odbor je odlučio da uputi dopis Kolegijumu predśednika Skupštine Crne Gore kojim će ga upoznati da ni jedan od prijavljenih kandidata na funkciju predśednika Državne izborne komisije, po Javnom konkursu za imenovanje predśednika Državne izborne komisije i jednog člana Državne izborne komisije iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta, nije dobio potrebnu većinu glasova, pa stoga Odbor nije bio u mogućnosti da ispoštuje zakonski rok o dostavljanju predloga odluke o imenovanju Državne izborne komisije na dalji postupak Skupštini Crne Gore.

Po drugoj tački dnevnog reda Odbor je odlučio da nakon konstatovanja ostavke člana Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade Andreja Nikolaidisa, utvrdi novi predlog za imenovanje jednog člana Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade i dostavi ga Skupštini na dalji postupak i odlučivanje.