Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 19. septembar 2014. 15:07

Održana 39. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio predloge  kandidata za sastav Državne izborne komisije

                                                                             

Na danas održanoj 39. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, Odbor je u nastavku postupka imenovanja Državne izborne komisije, a na osnovu čl. 29 i 30 Zakona o izboru odbornika i poslanika,  utvrdio  dva predlog odluka  i to:

  • Predlog Odluke o imenovanju predsjednika Državne izborne komisije, i jednog člana Državne izborne komisije iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta, po ponovnom Javnom konkursu br.00-63-14/14-85 od 25. avgusta 2014. godine; i
  • Predlog Odluke o imenovanju devet članova Državne izborne komisije.

Odbor je predložio Skupštini da se za predsjednika Državne izborne komisije imenuje: Budimir Šaranović,  a da se za člana Državne izborne komisije iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta, imenuje Vlado Dedović. 

Odbor je predložio Skupštini da se za devet članova Državne izborne komisije imenuju  :

- PO PREDLOGU DEMOKRATSKE PARTIJE SOCIJALISTA:

  1. LJILJANA RADONJIĆ, za članicu; VERA MIJATOVIĆ za zamjenicu članice;
  2. BRANKA LAKOČEVIĆ, za članicu; GORANKA VUČINIĆ, za zamjenicu članice;
  3. DRAGANA RANITOVIĆ, za članicu; NAIL REDŽA, za zamjenika članice.

- PO PREDLOGU SOCIJALDEMOKRATSKE PARTIJE:

  1. GORAN MIRANOVIĆ, za člana;
    ARNELA STRIKOVIĆ, za zamjenicu člana.

- PO PREDLOGU BOŠNJAČKE STRANKE:

  1.   HARIS MEKIĆ, za člana;

- HRVATSKA GRAĐANSKA INICIJATIVA:

       PAVLE PASKOVIĆ, za zamjenika člana.

- PO PREDLOGU DEMOKRATSKOG FRONTA:

  1.  VELJO ČAĐENOVIĆ, za člana;
  2.  DRAŽEN MEDOJEVIĆ, za člana;
  3. DARKO ČELEBIĆ, za zamjenika člana.

- PO PREDLOGU SOCIJALISTIČKE NARODNE PARTIJE:

  1. MILISAV ĆORIĆ, za člana; i

       ĐORĐIJE ULIĆEVIĆ, za zamjenika člana.

- PO PREDLOGU POZITIVNE CRNE GORE:

  1. MILAN RADULOVIĆ, za člana;

       BORIS ĆORSOVIĆ, za zamjenika člana.

 

Odbor je predložio Skupštini da se za sekretara Državne izborne komisije  imenuje  MILISAV ĆORIĆ.

 Odbor je odlučio da se postupak izbora predsjednika i šest članova Komisije za sprječavanje sukoba interesa, po Javnom konkursu  br. 00-63-14/14-83 od 25. avgusta 2014. godine, nastavi nakon dobijanja  izvoda iz kaznene evidencije na ime prijavljenih kandidata, od strane Ministarstva pravde.

Odbor nije razmatrao Zahtjev Matice muslimanske Crne Gore - Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda, za utvrđivanje visine mjesečne naknade predsjednicima savjeta manjinskih naroda, broj 00-63-14/14-91 od 5. septembra 2014. godine, radi utvrđivanja visine mjesečne naknade predsjednicima manjinskih naroda, zbog nenadležnosti.

 U okviru  tačke dnevnog reda “TEKUĆA PITANJA”, članovi Odbora su se saglasili da na sljedećoj sjednici Odbora pokrenu postupak izbora dva kandidata iz reda uglednih stručnjaka za članova Komisije za koncesije, upućivanjem javnog poziva putem štampanih medija: „Pobjeda“, „Dan“, „Dnevne novine“ i ND „Vijesti“ i  web sajta Skupštine  Crne Gore.

Odbor se takođe upoznao i sa Zahtjevom poslanika Jasmina Sutovića za profesionalno obavljanje poslaničke funkcije u Skupštini Crne Gore i odlučio da donese odgovarajuće rješenje.

.

.

,