Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 01. decembar 2014. 17:20

Administrativni odbor održao 46. śednicu

Odbor utvrdio Predlog liste za imenovanje dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije po ovlaščenim predlagačima

Na danas održanoj 46. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, Odbor je utvrdio Predlog liste o imenovanju dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije po ovlaščenim predlagačima, nevladinih organizacija iz oblasti medija i Crnogorskog P.E.N. Centra, po Javnom pozivu br.00-63-14/14-84 od 25. avgusta 2014. godine.
Odbor je predložio Skupštini da se za dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije imenuje: Darko Ivanović, kandidat nevladinih organizacija iz oblasti medija i Mladen Lompar, kandidat Crnogorskog P.E.N. Centra.
Odbor je takođe odlučio da u okviru nastavka postupak imenovanja predśednika i dva člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka, po Javnom pozivu br. 00-63-14/14-164 od 11. novembra 2014. godine, postupak nastavi nakon dobijanja izvoda iz kaznene evidencije na ime prijavljenih kandidata, od strane Ministarstva pravde.
U okviru tačke dnevnog reda “Tekućih pitanja”, članovi Odbora su se upoznali sa Prigovorom Borislava Globarovića, na izbor člana Državne izborne komisije od 10. novembra 2014. godine, i u vezi s istim oglasio se nenadležnim.
Odbor se takođe upoznao i sa dopisom Senata Prijestonice Crne Gore od 24. novembra 2014. godine.
Odbor se upoznao i sa Zahtjevom ranijeg poslanika Dragoslava Šćekića za donošenje novog rješenja o prestanku prava po prestanku funkcije, zaključno sa 30. martom 2014. godine, i odlučio da donese odgovarajuće rješenje.