Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 27. decembar 2012. 12:20

Održana treća śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio Predlog odluke o izboru jednog člana Sudskog savjeta.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva na danas održanoj trećoj śednici, odlučio je da predloži Skupštini Crne Gore  da za člana Sudskog savjeta izabere poslanika Džavida Šabovića, iz reda parlamentarne većine.

Odbor je konstatovao dostavljene predloge kandidata za imenovanje predśednika, sekretara i devet članova Državne izborne komisije. S tim u vezi, zbog postojanja dileme kod jednog broja poslanika, po pitanju kojoj političkoj partiji pripada mjesto sekretara Državne izborne komisije, a u smislu člana 68 Poslovnika Skupštine Crne Gore, Odbor se obratio Državnoj izbornoj komisiji sa zahtjevom da shodno rezultatima izbora za poslanike u Skupštinu Crne Gore, koji su održani 14. oktobra 2012. godine, dostave informaciju koja je politička partija druga po broju osvojenih poslaničkih mandata. 

Na predlog predśednika Skupštine Crne Gore, Ranka Krivokapića, a na lični zahtjev, Jelena Popović, razriješena je dužnosti savjetnice predśednika Skupštine. Takođe, na predlog predśednika Skupštine, Odbor je Jelenu Mitrović postavio na dužnost savjetnice predśednika Skupštine.

Odbor je donio dvije odluke, i to: Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju visine, načina i postupka namjenske potrošnje sredstava opredijeljenih klubovima poslanika za angažovanje sekretara i stručnih konsultanata klubova, broj 00-63-14/12-25/4 i  Odluku o utvrđivanju zarade i drugih primanja predśednika i sekretara Državne izborne komisije,  broj 00-63-14/12-30/16. 

Odlučujućí po zahtjevu poslanika Almera Kalača, data je saglasnost da imenovani može zaključiti ugovor o dopunskom radu, sa firmom “Akos” DOO Rožaje, Društvo za urbanizam, projektovanje i  izgradnju.