Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 03. septembar 2015. 20:25

Održana 55. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio Predlog odluke o izboru članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, je na danas održanoj 55. śednici, a na osnovu člana 82 stav 1 tačka 3 Ustava Crne Gore i člana 4 stav 2 Odluke o obrazovanju Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, većinom glasova utvrdio Predlog odluke o izboru članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgradnju povjerenja u izborni proces.

Za članove Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces predloženi su kandidati:

- iz reda parlamentarne većine: mr Milutin Simović, prof. dr Miodrag Vuković, dr Predrag Sekulić, Mevludin Nuhodžić, iz Kluba poslanika DPS-a; dr Draginja Vuksanović, iz Kluba poslanika SDP-a; Suljo Mustafić, iz Kluba poslanika Bošnjačke stranke; i Ljerka Dragičević, iz Kluba poslanika Albanskih partija (FORCA,AA), HGI i LPCG, i

- iz reda parlamentarne opozicije: Danijela Danka Marković, iz Kluba poslanika SNP-a; Neven Gošović i Goran Danilović, iz Kluba samostalnih poslanika; i Azra Jasavić, iz Kluba poslanika, Pozitivne Crne Gore.

Klub poslanika Demokratskog fronta Administrativnoim odboru nije dostavio predlog kandidata za članoveOdbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces,, pa su ostala upražnjena mjesta za članove Kluba poslanika Demokratskog fronta.

Odbor je takođe, u okviru tačke dnevnog reda: “Nastavak postupka imenovanja tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije”, poJavnom pozivu br.00-63-14/15-49 od 16. jula 2015. godine, formirao Radnu grupu u sastavu Radovan Obradović, iz reda parlamentarne većine, i Danijela Danka Marković, iz reda parlamentarne opozicije, sa zadatkom daizvrši uvid u dostavljene prijave sa dokumentacijom ovlašćenih predlagača, a u cilju utvrđivanja potpunih i blagovremenih predlogakandidata za imenovanje članova Savjeta Agencije.