Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 773
četvrtak, 22. novembar 2012. 12:55

Održana prva śednica Administrativnog odbora

Odbor  utvrdio broj članova stalnih odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, na danas održanoj śednici, za zamjenika predśednika Odbora izabrao je Emila Labudovića.

Odbor je utvrdio broj članova stalnih odbora Skupštine, i to: Ustavni odbortrinaest članova (13); Zakonodavni odbor trinaest članova (13); Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu trinaest članova (13); Odbor za bezbjednost i odbranu trinaest članova (13); Odbor za međunarodne odnose i iseljenike trinaest članova (13); Odbor za evropske integracije trinaest članova (13); Odbor za ekonomiju, finansije i budžet trinaest članova (13); Odbor za ljudska prava i slobode  jedanaest članova (11); Odbor za rodnu ravnopravnost jedanaest članova (11); Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje trinaest članova (13; Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport jedanaest članova (11); Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje  jedanaest članova (11)  i  Odbor za antikorupciju trinaest članova (13).

Odbor je pokrenuo postupak za utvrđivanje Liste kandidata za predśednike i članove stalnih odbora u Skupštini Crne Gore. S tim u vezi,  Odbor je utvrdio da kandidati za predsjednike Odbora za evropske integracije, Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Odbora za antikorupciju i Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, budu iz reda opozicije. Određeno je,  da  Odbor utvrditi Listu kandidata za predśednika i članove stalnih odbora u Skupštini Crne Gore u roku od sedam dana od dana izbora Vlade Crne Gore.

Primjenom odredbi Zakona o zaradama državnih i javnih funkcionera, Odbor je donio rješenja o naknadi po prestanku funkcije, (po zahtjevima poslanika kojima 6. novembra Skupština Crne Gore nije potvrdila mandat), rješenja o zaradi za poslanike koji su se opredijelili da poslaničku funkciju obavljaju profesionalno i rješenja o pravu na razliku zarade, po zahtjevima poslanika.

Odbor je razriješio Safeta Koraća sa dužnosti  savjetnika potpredśednika Skupštine, zbog isteka mandata.

U okviru tačke dnevnog reda “Tekuća pitanja”, Odbor se informisao sa Aneksom Sporazuma Demokratskog fronta, broj 00-63-14/12-2 od 9. novembra 2012. godine. Takođe, u okviru ove tačke dnevnog reda Odbor je donio Odluku o prestanku važenja Odluke o utvrđivanju postupka kontrole namjenske potrošnje sredstava opredjeljenih klubovima poslanika za angazovanje sekretara i stručnih konsultanata klubova. S tim u vezi, Odbor je obrazovao Radnu grupu u sastavu: Milorad Vuletić, predśednik, Marta Šćepanović, Azra Jasavić i doc. dr Branka Bošnjak, članice, sa zadatkom da utvde predlog odluke, u najkraćem roku.