Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 18. februar 2016. 13:52

Održana 63. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, na danas održanoj 63. śednici  jednoglasno  je utvrdio Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za članove Savjeta Agencije za elektronske medije ovlašćenih predlagača po Javnom pozivu br.00-63-14/15-181 od 16. decembra 2015. godine, shodno članu 28 stav 1 Zakona o elektronskim medijima. Odbor je odlučio da Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije, objavi na način na koji je objavio i Javni poziv ovlašćenim predlagačima.

Odbor je saglasno članu 180 Zakona o osiguranju, odlučio da pokrene postupak  imenovanja predśednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, upućivanjem Javnog poziva ovlašćenim predlagačima za podnošenje predloga za kandidate za imenovanje predśednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, objavljivanjem na web sajtu Skupštine Crne Gore i u dnevnim novinama: „Pobjeda“, „Dan“, ND „Vijesti“ i „Dnevne novine“.

U nastavku śednice razmatrani su predlozi  Komisije za sprječavanje sukoba interesa, za pokretanje postupka razrješenja, suspendovanja ili izricanja disciplinske mjere za Đorđija Ulićevića, zamjenika člana Državne izborne komisije, i Selme Cecunjanin, članice UO Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, kao javnih funkcionera, zbog kršenja člana 19 stav 3 Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Odbor je razmatrao Zahtjev za ostvarivanje prava na naknadu po prestanku funkcije dr Slobodana Lekovića, ranijeg predśednika Komisije za sprječavanje sukoba interesa, shodno pravu koje ostvaruje Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, imajući u vidu činjenicu da mu je pravo na zaradu Zakonom o sprječavanju sukoba interesa bilo utvrđeno u visini zarade Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, i odlučio da u vezi s tim donese odgovarajuće rješenje.

Odbora se takođe upoznao i sa Zahtjevom dr Slobodan Leković radi ostvarivanja prava po osnovu mandata, i  shodno navedenom traži da članovi Administrativnog odbora još jednom razmotre osnovanost donijetog rješenja o prestanku prava na zaradu. Odbor je odlučio da zahtjev odbije, kao neosnovan.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, jednoglasno je usvojio Izveštaj o radu Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore za 2015. godinu, u kom je dat sveobuhvatan prikaz aktivnosti i rezultata rada Odbora u posmatranom periodu.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, razmotrio je i jednoglasno utvrdio Plan rada Odbora za 2016. godine.

Odbor je Zahtjev Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama od 19. januara 2016. godine, za dostavljanje mišljenja o daljim obavezama Agencije prema Bojanu Obrenoviću, ranijem direktoru Agencije, u smislu prava na naknadu po prestanku funkcije, odbacio zbog nenadležnosti.

pdfLista blagovremenih i potpunih predloga kandidata za dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije